Jumaat, 25 Julai 2008

Alat pengukur kek lapis sarawak

Haaa ..... ini adalah alat pengukur untuk buat inti kek lapis sarawak atau roll lapis.
Pengukur ni ada 4 saiz iaitu 1.5 inci, 1 inci, 0.75 inci, 0.5 inci. Apa gunanya?????

Haaa.... kena lah pi belajar buat kek lapis sarawak. Kat mana??????

Tuuuu..... kat sebelah kanan tu ada diberitahu pengusaha kek lapis sarawak. Ada banyak lagi tempat, lain kali lah saya link kan yek.

Leceh nak buat???? Mula-mula memanglah rasa gitu tapi bila dah tau, tambah dengan minat, yang susah rasa senaaaaang aje. Daaannn, kepuasan yang paling penting. Cuba bayangkan bila orang tersayang makan dengan muka manis tersenyum. Boleh bayangkan tak?

Orang selalu merungut, kek Lapis sarawak ni mahal. Kalau dikira-kira semula, tak mahal mana pun jika dibandingkan dengan kek lain. Guna pure butter , tepung hong kong , telur hampir 20 biji,(ikut resepi). Kalau dikira-kira semula, baik beli aje, lagi mudah Tapi jika nak kepuasan, mari kita buat sendiri.

Tiada ulasan: